במדינת ישראל חלים כללים מאוד ברורים בנוגע לצוואות ודרכי עריכתן. הכללים מתבססים על חוק הירושה המתוקן במדינה והם בין היתר: הנפקת אישור רפואי המעיד כי המנוח ניסח את צוואתו כאשר היה צלול בדעתו, הצוואה נערכה בנוכחות עדים המודעים לתוכן הצוואה ופרטיה, ועריכת הצוואה במקום שאיננו מותיר לצד שלישי להיות מעורב או להשפיע על תוכנה.
מתי פורצת מחלוקת?
בבתי המשפט לענייני משפחה במדינת ישראל, מתנהלים מדי יום עשרות דיונים בנושא צוואות וירושות, וחלק מהסוגיות המשפטיות הנידונות בערכאות אלו כוללות נושאים כגון:
האם ניתן לשנות את כתב הצוואה? לאן "הולך" הרכוש במקרים בהם הנפטר לא הותיר אחריו כתב צוואה? מה הן הזכויות של בן הזוג בנוגע לרכושו של הנפטר?
מה הן הזכויות של בן הזוג לשעבר? מה הן ההגבלות החוקיות והמשפטיות שאינן מאפשרות לממש את כתב הצוואה של המוריש? ועוד מגוון נרחב של נושאים הקשורים באופן ישיר או עקיף להגדרות חוק הירושה במדינת ישראל.
* עורכת דין דבורה גבע עוסקת בדיני משפחה
** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את גט לויר
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.